HOME > PROJECTEN > DIGITALE INFILTRATIES > TENTOONSTELLING VAN INTERACTIEVE INSTALLATIES
PROJECT
Digitale Infiltraties

PLAATS
Dexia Art Center
Schildknaapstraat 50
Brussel 1000

PRODUCTIE
PARTNERS
Tentoonstelling van Interactieve Installaties
Scott Snibbe (USA), Michel Cleempoel (BE), Nicolas Malevé (BE), Walter Verdin (BE) , Yves Bernard (BE), Yacine Sebti (BE)

31.07.109900 - 31.07.110043

tentoonstelling - digitale cultuur -


Scott Snibbe (USA): Boundary Functions + Deep Walls
www.snibbe.com
’Boundary Functions’ (1998) plaatst de toeschouwers in een visueel minimalistische opstelling, die hen echter confronteert met de complexe problematiek rond het delen van een gemeenschappelijk territorium. Deze installatie toont hoe een interactief systeem, in een sobere audio-visuele representatie, een rijk gamma aan vragen rond het menselijk gedrag kan oproepen
’Deep Walls’ (2003) is een herinneringsruimte waarbij de toeschouwers het geheugen zelf aanvullen: een soort kast waarvan de vele lades worden gevuld met de visuele herinneringen van de (creatieve) bewegingen die de toeschouwer er in wil achterlaten.

Michel Cleempoel (BE), Nicolas Malevé (BE): Déshabillez-vous(eigen creatie)
www.deshabillez-vous.be
Productie: de kunstenaars met de steun van iMAL.
Walter Verdin (BE) , Yves Bernard (BE): OFFFCAM
www.imal.org/OFFFCAM
Productie : iMAL en CORBAN

’Déshabillez-vous’ (eigen creatie) & ’OFFFCAM’ (2004) experimenteren beiden met kunstomgevingen waarin de toeschouwer de mogelijkheid krijgt om een scène op te voeren. Deze opname wordt dan (via het Internet) in de openbare ruimte verspreid. Een belangrijk element in de installatiewerken is dat de opvoering van de toeschouwer, eenmaal geregistreerd, niet meer ongedaan kan worden gemaakt. In deze twee installatiewerken wordt een persoonlijke scene opgenomen in een banale, veilig afgesloten context (paskamertje of fotoautomaat) om het filmpje dan vervolgens in de publieke ruimte te lanceren waar iedereen het kan zien. Het feit dat het participanten weten dat het resultaat in de openbare ruimte zal verschijnen, transformeert deze twee intieme, alledaagse ruimtes in open podia waarop ieder zich kan begeven. Ieder kan, naargelang zijn of haar eigen voorkeuren, een kleine scène creëren, waarbij er volledige vrijheid is in wat de toeschouwer wil doen, tonen of uitbeelden ...
De paskamer van ’Déshabillez-vous’ is een verdere uitwerking van het webproject onder dezelfde naam. Via het ritueel dat zich in de paskamer afspeelt, wordt de bezoeker uitgenodigd tot het kiezen tussen een aantal mogelijkheden. Hierdoor zal de toeschouwer niet alleen delen van zijn lichaam ontbloten, maar wordt ook een deel van zijn eigen identiteit (op gebied van vestimentair consumentengedrag) ’blootgelegd’.
’OFFFCAM’ is een kleine televisiestudio (intiem – zonder technici, omstaanders), die u wordt aangeboden voor zes seconden... Deze ruimte wordt tot uw beschikking gesteld voor elke persoonlijke opname, gaande van exhibitionisme, narcisme, verleidingsspelletjes tot de meest eenvoudige en normale handelingen.

Yacine Sebti (BE):
Meet Somebody
www.imal.org/may04event/
Productie : iMAL en Beursschouburg
"Who is this other one? What place does he/she take in my reality, in my imagination? How and how far can we meet each other?"
’Meet Somebody’ (2004) ) is een geheugenopstelling, waarbij de opgenomen beelden in de ruimte van de installatie zelf worden afgespeeld. Zo zal de toeschouwer, die in het verleden het kunstwerk bezocht, opnieuw als een geest verschijnen tussen de huidige bezoekers... Een discontinuïteit in de tijdservaring, zoals het geheugen zich vaak manifesteert, wordt in dit kunstwerk visueel gemaakt.

Help Me (eigen creatie)
Productie : iMAL
Een klein robot-wagentje zit gevangen... als een dier in een kooi... het ziet en registreert alles wat dichterbij komt.

Vrij Ingang
week: 17.00 - 20.00, week-end: 12.00 - 20.00Web design: isa & MAGIC MEDIA Developement: Belzebyte